تومان
0
اتصالات پلی اتیلن
اتصالات پلی اتیلن در واقع قطعات و تجهیزاتی هستند که در تاسیسات و خطوط لوله‌کشی به کار برده می‌شوند. در واقع هدف استفاده از این اتصالات تغییر در میزان قطر لوله‌کشی، ایجاد تغییر در میزان دبی مایع جریان یافته در لوله، اتصال لوله‌ها به هم و تغیر در زاویه‌ای که سیال در حال حرکت می باشد،

انواع  اتصالات پلی اتیلنی:

اتصالات پیچی یا دنده‌ای و یا رزوه‌ای

یکی از انواع اتصالات پلی اتیلنی، اتصالات پیچی یا دنده‌ای و یا رزوه‌ای است. این اتصالات از اجزایی مانند اورینگ، بدنه، سرپیچ، اسیپلیت رینگ و بوشینگ تشکیل شده و قادر است فشاری تا حدود 10 اتمسفر را نیز تحمل کند. یکی از مزیت‌های قابل توجه در مورد این نوع اتصال قابلیت باز و بسته کردن آن به صورت چند باره است.

این نوع اتصالات به صورت نر و ماده تولید شده و برای پروژه‌های مختلف از جمله انتقال آب و آبرسانی به وفور مورد استفاده قرار میگیرند. از انواع اتصالات پیچی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سه راه مساوی
  • سه راه نر
  • سه راه ماده
  • زانو نر
  • زانو مساوی
  • زانو ماده
  • رابط مساوی
  • رابط نر
  • رابط ماده
  • تبدیل و درپوش انتهایی

اتصالات گازی یا الکتروفیوژن

از دیگر انواع اتصالات پلی اتیلنی می‌توان به اتصال گازی و یا الکتروفیوژن اشاره کرد. برای متصل کردن قطعات مختلف با کمک الکتروفیوژن، از جوش الکتریکی استفاده می‌کنند. به همین دلیل می‌توان دقت و مقاومت بیشتری را در نوع اتصال مشاهده کرد.

از اتصالات گازی در صنایعی مانند نفت، پتروشیمی و گازرسانی استفاده می‌کنند. ضریب اطمینان بالاتری را می‌توان در این نوع اتصالات مشاهده کرد.

اتصالات جوشی

یکی دیگر از انواع اتصالات پلی اتیلن، اتصالات جوشی فشار قوی است. این نوع اتصال به صورت لب به لب به لوله پلی اتیلن متصل شده و در صنایعی مانند آتش‌نشانی و صنایع آب و فاضلاب کاربرد زیادی را می‌توان از آن شاهد بود. این نوع اتصال نیز شامل سه راهی، زانو، تبدیل، فلنج، رینگ PP.STEIL و تبدیل است. این نوع اتصال را می‌توان با توجه به نیازها و درخواست مشتری تولید کرد.

از جمله مزیت‌های این نوع اتصالات می‌توان به وزن کم، نصب راحت، پیش ساخته بودن‌ آنها، بالا بودن مقاومت در برابر مواد شیمیایی، مقاومت در برابر تغییرات دمایی و غیره اشاره کرد.

کمربند پلی اتیلن

از دیگر انواع اتصالات پلی اتیلن می‌توان به کمربند پلی اتیلن اشاره کرد. در جاهایی که نیاز است از لوله‌های اصلی انشعاب گیری شود و یا جاهایی که نیاز است بازسازی صورت گیرد، این نوع اتصال می‌تواند کمک شایان توجهی از خود نشان دهد.

در ساخت این نوع اتصال متریال‌های متفاوت به کار گرفته شده و به همین دلیل در جنس‌های متفاوت می‌توان آن را در بازار مشاهده کرد. این کمربند از دو قسمت انشعاب و کفه تشکیل شده است. این کمربند به وسیله یک پیچ و مهره به اطراف لوله‌های پلی اتیلنی بسته می‌شود.

اتصالات فلنجی

از دیگر انواع اتصالات پلی اتیلنی می‌توان به اتصالات فلنجی اشاره کرد. در این نوع اتصال، لوله‌ها به کمک صفحه‌های گِرد فولادی که به آنها فنلج گفته می‌‍‍‍‌شود، به هم متصل می‌شوند. یکی از مهم‌ترین نکاتی که می‌توان در مورد این نوع اتصال عنوان کرد قابلیت پیچ و مهره شدن آنهاست. فلنج‌ها به کمک پیچ‌ و مهره به هم متصل می‌شوند و این روند می‌تواند مزیت‌هایی را در جای خود داشته باشد.

خوب است بدانید که اتصالات فلنجی مقاومت بالایی داشته و به همین دلیل در صنایع انتقال گاز و به صورت کلی در صنعت گاز به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اتصالات آبیاری قطره‌ای

اتصالات آبیاری قطره‌ای از دیگر اتصالات پلی اتیلن‌ به شمار می‌روند. این اتصالات بر روی لوله‌هایی که قطر آنها 16 میلی‌متر است نصب شده و اهداف مختلفی را می‌توان برای آنها عنوان کرد. از جمله اهداف استفاده از این نوع پلی اتیلن می‌توان به تنظیم و تغییر در میزان آب مورد نیاز برای زمین کشاورزی عنوان کرد.

اتصالات تزریقی

از جمله اتصالات پلی اتیلن می‌توان به اتصالات تزریقی اشاره کرد. برای تولید اتصالاتی از این نوع، ابتدا باید یک قالب ساخته شده و سپس توسط ماشین‌آلات تزریق پلاستیک، مواد پلی اتیلن به داخل این قالب‌ها تزریق شده و اتصال مورد نیاز نیز فراهم می‌گردد.

از جمله مزیت‌ها و ویژگی‌های این نوع اتصال می‌توان به یکپارچگی و استحکام بالای آنها اشاره کرد. در ضمن از آنجایی که این نوع اتصال به صورت قالبی ساخته می‌شود، از نظر اندازه و ابعاد کاملا یکنواخت هستند که این مورد در نوع بسیار قابل توجه می‌باشد.

اتصالات فاضلابی

از دیگر اتصالات پلی اتیلن که باید به آن اشاره گردد، اتصالات فاضلابی هستند. این نوع اتصالات به صورت لب به لب جوش داده می‌شوند و برای اتصال و تغییر مسیر در لوله‌های فاضلاب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اتصالات پلیمری

یکی دیگر از انواع اتصالات پلی اتیلنی می‌توان به اتصالات پلیمری اشاره داشت. این نوع اتصال در انواع متفاوت مانند یو پی وی سی، پلی پروپیلن و سی پی وی سی موجود بوده و در صنایع متفاوت با توجه به کاربردها و نیازهای موجود مورد استفاده قرار می‌گیرند. در جاهایی مانند پالایشگاه‌ها و آبیاری فضاهای سبز از این نوع اتصالات به وفور استفاده می‌شود.

لوله ‌پلی اتیلن چیست؟

لوله‌ پلی‌اتیلن که به اختصار PE گفته می‌شود، نوعی لوله است که از پلیمریزاسیون اتیلن تولید می‌شود. قبل از تولید محصول نهایی لوله پلی‌اتیلن، زمانی که مونومرهای اتیلن تحت عمل پلیمریزاسیون قرار می‌گیرند پلی‌اتیلن تولید می‌گردد.

پلی‌اتیلن در گروه گرمانرم‌ها طبقه‌بندی می‌شود که خاصیت ترموپلاستیک دارد. یعنی می‌توان با گرم کردن و ذوب کردن در آن تغییر شکل ایجاد نمود. از خصوصیات پلی‌اتیلن‌ها می‌توان به مقاوم‌ بودن، منعطف بودن و طول عمر بسیار زیاد اشاره کرد. پلی‌اتیلن‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند که معیار این تقسیم‌بندی دانسیته و یا چگالی پلی‌اتیلن در زمان تولید است.

  • پلی‌اتیلن با چگالی پایین: LDPE این نوع پلی‌اتیلن تعداد شاخه‌های فرعی (جانبی) بلند و بیشتر از حد معمول است. در این نوع پلی‌اتیلن فاصله‌ زنجیره‌های ملکولی از یکدیگر زیاد است. همین فاصله‌ زیاد سبب می‌شود تا چگالی پایین بیاید.
  • پلی‌اتیلن با چگالی کم خطی: LLDPE در فرآیند تولید پلی‌اتیلن زمانی که کومونومر بوتن نرمال به اتیلن اضافه گردد، محصول دارای شاخه‌های جانبی بیشتر اما با طول برابر خواهد بود. این شاخه‌ها اگر چه بلند است اما در طول زنجیر پلیمر تعداد کمی وجود دارد. به‌دلیل خطی بودن زنجیره‌ پلیمر به این نوع پلی‌اتیلن‌، پلی‌اتیلن خطی گفته می‌شود.
  • پلی‌اتیلن با چگالی متوسط: MDPE این نوع پلی‌اتیلن از نظر مقاومت راندمان بهتری نسبت به مقاومت HDPE و ضربه‌پذیری بالایی دارد. این پلی‌اتیلن برای بسته‌بندی (درب بطری‌ها) استفاده می‌شود.
  • پلی‌اتیلن با چگالی بالا: HDPE در مقایسه با دیگر پلی‌اتیلن‌ها این نوع محصول ساختار زنجیره‌ پلیمری‌، تبلور بالاتری دارد. از همین ‌رو ساختار فشرده‌تری داشته و چگالی بالاتری دارد که برای همین به آن پلی‌اتیلن سنگین گفته می‌شود.این نوع پلی‌اتیلن تعداد شاخه‌ جانبی کمتری نسبت به دیگر پلی‌اتیلن‌ها دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X